Δελτίο τύπου για τo τέλος του 1ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ

2 Οκτωβρίου 2023

Το νέο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Μεσογειακό Ντοκιμαντέρ έσβησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023στο Καρλόβασι της Σάμου τους προβολείς που είχαν ανάψει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ «Μεσογειακοί Διάλογοι – 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ», στο οποίο συμμετείχαν 40 ντοκιμαντέρ από 6 μεσογειακές χώρες (Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Τουρκία), πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι της Σάμου, από τις 15 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ, με συνδιοργανωτέςτον Δήμο Δυτικής Σάμουκαι τη Σχολή Θετικών Επιστημών τουΠανεπιστημίου Αιγαίου.

Η συμμετοχή του κοινού στις δύο αίθουσες (στον θερινό κινηματογράφο του Πανεπιστημίου και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Καρλοβάσου) ήταν κάτι παραπάνω από την αναμενόμενη, όπως μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του Φεστιβάλ, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς.

Ευελπιστούμε μετά τις δημοτικές εκλογές και την εκλογή του νέου Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου, το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να πραγματοποιηθεί το 2024 πάλι στο Καρλόβασι.